Közvetlen környezetünk, Kispest

    Kispest, Budapest XIX. kerülete, több mint 130 éves település, de már az Árpád korban is éltek itt emberek, melyről egy e korból származó templom régészeti maradványai tanúskodnak.
Három részre tagolódik a kerület: Wekerle telep - kertvárosi rész - lakótelepi városrész.

    A kerület nagyobb része még őrzi a kisvárosok hangulatát. Gondozott kertek, parkok, sok-sok fa és virág biztosítja a friss levegőt, árasztja a kertvárosi nyugalmat, ugyanakkor az egész kerület fejlett és kiépített infrastruktúrával rendelkezik. Bevásárló központok, művelődési házak, sportlétesítmények, jó hírű egészségügyi intézmények segítik az itteni polgárok életét.

    A település gyöngyszeme a Kós Károly és társai által tervezett Wekerle telep, amely Európa egyik legszebb lakónegyede. Emberléptékű lakóházait (melyek között nincs két egyforma) kis kertek veszik körül. Érdemes megnézni a telep közepén elhelyezkedő Kós Károly teret, melynek különleges házai az erdélyi építészeti stílus remekművei.

    Miután éttermünk a telep közvetlen szomszédságában található, így bátran merem javasolni, hogy a kellemes ebéd után tegyenek egy rövid, könnyű sétát a sokunk számára kellemes emlékeket idéző Wekerle telepi utcákon.

 
prev
next
 
 
Skype elérhetőségünk
forumpizza
Asztalfoglalás, információ
  Minden jog fenntartva 2012 - 2018. Készítette: